Tribus presenteert elektrische multifunctionele minibus

Op Taxi Expo 2017, 12 oktober in Houten, presenteert Tribus uit Utrecht een volledig elektrische minibus. Met deze minibus speelt het bedrijf in op een grote behoefte in de markt voor emissievrij personenvervoer. De eerste elektrische minibussen gaan de komende tijd al de weg op.

De volledig elektrische minibus is de zogenaamde e-Ducato: een multifunctionele minibus waar Tribus nu al heel veel belangstelling voor ervaart. Deze minibus is gebaseerd op de Fiat Ducato L3H2. De elektrische aandrijflijn bestaat uit een 60 kW elektromotor plus een 76 kWh batterij. Daarmee heeft de e-Ducato een actieradius van ruim 220 km!

De e-Ducato is rolstoeltoegankelijk en biedt ruimte aan 8 passagiers, inclusief rolstoelgebruiker. Ideaal voor openbaar vervoer, taxi-, shuttle en luchthaventransferdiensten. Er kan met maximaal 19 kW per uur geladen worden via een Type2 stekker, de laadtijd is dan zo’n 3,5 uur.

Uniek aan deze minibus is dat het totaal gewicht onder 3500 kg GVW blijft. Dit voertuig kan dus gewoon met rijbewijs B worden gereden.

U vindt Tribus op stand B010..

E-Ducato

De E-Ducato van Tribus

 

 

Leave comments

Back to top